ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΛΩΡΟΥ – ΑΝΤΙΓΟΝΟ ΚΟΠΡΑΝΩΝ (HPSA)

ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΛΩΡΟΥ - ΑΝΤΙΓΟΝΟ ΚΟΠΡΑΝΩΝ (HPSA)

Ο προσδιορισμός  HpSA, είναι πιο ακριβής από τις ορολογικές και πιο άμεσα διαθέσιμη δοκιμή από την δοκιμασία αναπνοής ουρίας. Αποτελεί μια σημαντική επιλογή όταν απαιτείται η χρήση μιας μη επεμβατικής τεχνικής.
Η δοκιμή  όταν χρησιμοποιείται για την εξάλειψη της λοίμωξης είναι πιο ακριβής, όταν γίνεται 4-8 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής.
Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι το ελικοβακτηρίδιο ευθύνεται για το 90% περίπου του δωδεκαδακτυλικού έλκους και για το 75% του γαστρικού έλκους.
Τον συσχετισμό του Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού με τη νόσο Αλτσχάιμερ έδειξαν τα αποτελέσματα πρωτοποριακής έρευνας της Γαστρεντερολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και της Γ’ Νευρολογικής κλινικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του 25ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της νόσου Αλτσχάιμερ.Οι μελέτες έδειξαν ότι οι ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ έχουν ψηλό ποσοστό ενεργού λοίμωξης από το ελικοβακτηρίδιο στο στομάχι και επιπλέον διαπιστώθηκε ότι η εκρίζωση του ενδεχομένως να μεταβάλει τη φυσική πορεία της νόσου σε 2-5 χρόνια, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι στα αρχικά της στάδια. Στο πλαίσιο της έρευνας μελετήθηκαν 65 ασθενείς με Αλτσχάιμερ, εκ των οποίων το 88% είχε ενεργή λοίμωξη από το ελικοβακτηρίδιο. Μετά την εκρίζωση του ελικοβακτηριδίου οι ασθενείς άρχισαν να επικοινωνούν με το περιβάλλον και να βοηθούν τον εαυτό τους.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεομάρτυρος Δημητρίου 1,
Tρίπολη

info@medanalysis.gr

2710 224245

SOCIAL