ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 7.00-13.30 - ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 18.00-20.00 - Σάββατο με ραντεβού

erhomaste emeis

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΣΑΣ

Δεν έχετε το χρόνο να προγραμματίσετε το ετήσιο check up σας;

Ερχόμαστε εμείς σε εσάς για να πραγματοποιήσετε τις εξετάσεις σας από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου σας, με ένα τηλεφώνημα.

Το check up μπορεί να πραγματοποιηθεί και χωρίς παραπεμπτικό ιατρού, με τις προνομιακές τιμές του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου μας.

Στο πλαίσιο της υπηρεσίας ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ το ιατρείο μας δέχεται και παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ.

Για επείγουσες εξετάσεις μπορείτε να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά, ώστε να έρθουμε όσο πιο άμεσα γίνεται.

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ αιμοληψίες γίνονται σε όλη την Αρκαδία καθώς & επείγουσες απογευματινές.

Η ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ υπηρεσία μπορεί να γίνει και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές με προσυνεννόηση μερικών ημερών.

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ Αιμοληψίες πραγματοποιούνται και σε νεογνά, βρέφη, παιδιά κατόπιν συνεννόησης.

Το μεγαλύτερο μέρος των εξετάσεων πραγματοποιείται αυθημερόν. Τα αποτελέσματα μπορούν να σταλούν με οποιονδήποτε τρόπο εξυπηρετεί τον εξεταζόμενο (email, fax, παραλαβή από το εργαστήριο).

Κλείστε το ραντεβού σας, εύκολα και γρήγορα στο τηλέφωνο 2710224245.

pexels photo 208134

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ

Ένας ευχάριστος και φιλικός προς τα παιδιά χώρος αναμονής καθώς και η εξειδίκευση του ιατρού στις αιμοληψίες νεογνών , βρεφών και παιδιών εγγυώνται τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για κάθε μικρό ασθενή.

Διαθέτουμε και χρησιμοποιούμε πάντα για την παρακέντηση περιφερικών φλεβών, ειδικές παιδιατρικές βελόνες (πεταλούδες) ελαχίστου μεγέθους και άριστης ποιότητας, έτσι ώστε να ελαχιστοποιοήσουμε την ενόχληση που νιώθουν οι μικροί μας ασθενείς.
Επίσης χρησιμοποιούμε ειδικές παιδιατρικές ζώνες αιμοληψίας , αλλά και ειδικά μπουκαλάκια παιδιατρικά που απαιτούν λιγότερη ποσότητα αίματος από το παιδί ή το βρέφος.

blog2

ΑΝΩΔΥΝΗ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

Όλες οι αιμοληψίες γίνονται από τον ιατρό του εργαστηρίου ο οποίος έχει  πολύ μεγάλη εμπειρία σε δύσκολα  περιστατικά.

Η χρήση ειδικών παιδιατρικών βελονών (πεταλούδων) άριστης ποιότητας εγγυώνται τη γρήγορη και ανώδυνη αιμοληψία στο εργαστήριο αλλά και στο χώρο σας.

Επιπλέον, για άτομα που παρουσιάζουν ζαλάδες ή λιποθυμικές τάσεις, προσφέρεται ιατρική καρέκλα αιμοληψίας με ανάκλιση, ώστε η αιμοληψία να πραγματοποιηθεί σε τέτοια θέση, εξασφαλίζοντας την άνεση και την ασφάλειά τους.

69291818 doctor wallpapers

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ

Προετοιμασία ασθενών και εξεταζομένων – Όλα οσα πρέπει να γνωρίζετε για την προετοιμασία σας και  για τη συλλογή των δειγμάτων:

Aπαιτείται 12ωρη νηστεία και 24ωρη αποχή από αλκοόλ.

Η συλλογή των δειγμάτων αίματος συνιστάται να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες (7:00 – 10:30 πμ).

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων του αίματος δεν επηρεάζονται μετά από ένα κανονικό πρόγευμα. Κύρια εξαίρεση σε αυτό αποτελούν οι αναλύσεις που σχετίζονται με το μεταβολισμό όπως η γλυκόζη (σάκχαρο), τα τριγλυκερίδια, η χοληστερόλη και γενικά τα λιπίδια αίματος.

Επιτρέπεται η λήψη νερού.

Παράκληση να αναφέρεται στο εργαστήριο η λήψη οποιονδήποτε φαρμάκων.

H αιμοληψία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και δεν απαιτείται νηστεία. Όλες οι εξετάσεις αξιολογούνται πάντα ανάλογα με την ημέρα του κύκλου της γυναίκας. Προτιμότερο όμως χρονικό διάστημα για καλύτερη εκτίμηση των περισσοτέρων εξετάσεων (Προλακτίνης, FSH, LH, Ανδρογόνων) είναι μεταξύ 2ης και 5ης ημέρας του κύκλου. Η Οιστραδιόλη την 14η και η Προγεστερόνη την 21η.

Για εξέταση Προλακτίνης: είναι προτιμότερο η αιμοληψία να απέχει τουλάχιστον 2 ώρες από τον ύπνο και μακριά από περιόδους άγχους. Διάφορα επίσης φάρμακα (αντιβιοτικά, αγχολυτικά, αντιόξινα, αντισυλληπτικά κ.λ.π.) είναι δυνατόν να επηρεάσουν την εξέταση.

Τεστ εγκυμοσύνης (β-χοριακής γοναδοτροπίνη): η καταλληλότερη μέρα εξέτασης είναι μετά την 2η μέρα καθυστέρησης της περιόδου. Σε εξωσωματική γονιμοποίηση η καταλληλότερη μέρα εξέτασης είναι η 14η από την εμβρυομεταφορά.

H αιμοληψία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Για άτομα που λαμβάνουν καθημερινή φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων του θυρεοειδούς η αιμοληψία συνίσταται να γίνεται τις πρωινές ώρες και πριν τη λήψη του φαρμάκου.

H αιμοληψία συνιστάται να γίνεται 7-9 πμ ή 3-5 μμ.

H αιμοληψία συνίσταται να γίνεται τις πρωινές ώρες και πριν τη λήψη του φαρμάκου.

H αιμοληψία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και δεν απαιτείται νηστεία.

Η εξέταση γίνεται πρωί μετά από 12 ώρες νηστεία. Η καμπύλη σακχάρου ή δοκιμασία ανοχής γλυκόζης, μετρά την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί τη ζάχαρη (γλυκόζη) για την παραγωγή ενέργειας. Χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη.

Προετοιμασία:

Θα πρέπει να προετοιμαστείτε λαμβάνοντας τις 3 προηγούμενες της εξέτασης ημέρες γεύματα που να περιέχουν τουλάχιστον 150 γρ. υδατανθράκων την ημέρα ( ζυμαρικά, δημητριακά, πατάτες, ρύζι, ψωμί, αρακάς, φασόλια, φρούτα κτλ.).

Η εξέταση γίνεται πάντα πρωινές ώρες ( περίπου 8 – 10 πμ).

Να μην φάτε και πιείτε, να μην καπνίσετε και να μην ασκηθείτε έντονα τουλάχιστον 10 ώρες πρίν την εξέταση. Επιτρέπεται μόνο το νερό.

Αποφύγετε την εξέταση αν είστε άρρωστος, πρόσφατα χειρουργημένος.

Ενημερώστε τον ιατρό σας αν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή γιατί ίσως χρειαστεί να διακόψετε κάποια φάρμακα που ενδεχομένως επηρεάζουν το αποτέλεσμα της εξέτασης.

Πώς γίνεται:

Η εξέταση διαρκεί 2 ώρες.

Κατά την έναρξη της εξέτασης θα σας πάρουν ένα δείγμα αίματος για να μετρηθεί το σάκχαρο νηστείας.

Στη συνέχεια θα σας δοθεί να πιείτε εντός 5 λεπτών ένα γλυκό διάλυμα που περιέχει 75 γρ γλυκόζης.

Μετά από 1 και 2 ώρες θα σας πάρουν και άλλο δείγμα αίματος για να μετρηθεί το σάκχαρο μετά την λήψη της γλυκόζης.

Μπορεί ο ιατρός σας να ζήτήσει επιπλέον μετρήσεις αν το κρίνει χρήσιμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε αυτές τις 2 ώρες της εξέτασης θα πρέπει να παραμείνετε καθιστοί, να μην καπνίσετε, και φυσικά να μην φάτε ή πιείτε τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Οι καλλιέργειες ούρων χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση των βακτηριακών ουρολοιμώξεων. Τα ούρα είναι ένα θρεπτικό υλικό ανάπτυξης για τα περισσότερα μικρόβια που προσβάλλουν το ουροποιητικό σύστημα. Σε θερμοκρασία δωματίου επιτρέπουν την ανάπτυξη πολλών μικροργανισμών. Η συλλογή των ούρων πρέπει να είναι όσο πιο άσηπτη γίνεται. Τα δείγματα μεταφέρονται αμέσως στο εργαστήριο και σε περίπτωση καθυστέρησης θα πρέπει να μπαινουν στο ψυγειο.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Πριν την συλλογή των ούρων πρέπει να γίνεται πολύ καλός τοπικός καθαρισμός.

Η τεχνική του καθαρισμού πρέπει να εκτελείται όσο πιο σχολαστικά γίνεται για να αποφευχθεί πιθανή επιμόλυνση από μικρόβια που βρίσκονται στο αιδοίο, την ουρήθρα και την περιοχή του περινέου και έτσι τα μικρόβια που θα απομονωθούν στα ούρα να είναι εκείνα που προέρχονται από την κύστη ή την ουρήθρα.

Το δείγμα για καλλιέργεια ούρων δεν πρέπει να λαμβάνεται από τυχαίο ουροδοχείο. Τα ούρα  τοποθετούνται κατευθείαν στο ειδικό αποστειρωμένο δοχείο με το οποίο θα σταλούν για καλλιέργεια.

Η συλλογή πρώτων πρωινών ούρων είναι η καλύτερη επιθυμητή επειδή τότε ο αριθμός των βακτηρίων είναι μεγαλύτερος. Ιδανικά, τα ούρα για  την καλλιέργεια θα έπρεπε να έχουν παραμείνει για  4 ώρες τουλάχιστον στην ουροδόχο κύστη, πριν από τη λήψη.

Ένα δείγμα ούρων 3-5 κ.ε. που συλλέγεται με άσηπτο τρόπο τοποθετείται σε αποστειρωμένο δοχείο. Ο καθετηριασμός της κύστης ,η υπερηβική συλλογή ή η συλλογή ούρων από μόνιμο καθετήρα , είναι εναλλακτικοί τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό. Ο καθετηριασμός ενισχύει τον κίνδυνο πρόκλησης ουρολοίμωξης. Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε αυτόν τον τρόπο συλλογής ούρων.

Τα δείγματα ούρων για καλλιέργεια, δεν πρέπει να συλλέγονται ποτέ από ουροσυλλέκτη που αποτελεί μέρος μόνιμου ουροκαθετήρα.

Ιδανικό είναι τα ούρα να δίνονται στο εργαστήριο και να εξετάζονται όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό τα ούρα μπορούν να μπουν στο ψυγείο και να φυλαχθούν  πριν καλλιεργηθούν.

Λήψη  αντιβιοτικών μπορεί  να έχουν  επίδραση στα αποτελέσματα  της καλλιέργειας. Η εξέταση δεν θα πρέπει να πραγματοποιείται εάν δεν περάσουν 56 τουλάχιστον ώρες από την λήψη της τελευταίας δόσης του φαρμάκου.

Συνιστάται προσυνεννόηση με το εργαστήριο για περαιτέρω οδηγίες.

ΟΔΗΓΙΕΣ : Ο ασθενής κατά την έναρξη της περιόδου των 24 ωρών (π.χ. το πρωί στις 7:00 π.μ.) πρέπει να ουρήσει ώστε να αδειάσει την ουροδόχο κύστη. Τα ούρα αυτά απορρίπτονται. Στη συνέχεια μαζεύονται όλα τα ούρα κάθε ούρησης κατά την διάρκεια των 24 ωρών που ακολουθούν καθώς και τα ούρα κατά το τέλος της χρονικής περιόδου των 24 ωρών στις 7:00 π.μ. της άλλης ημέρας. Όλα τα ούρα πρέπει να μαζευτούν μέσα σε ειδικό δοχείο (με ή χωρίς συντηρητικό) και να διατηρηθούν στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της συλλογής. Το δοχείο μπορεί να το προμηθευτεί ο ασθενής από το φαρμακείο.

Για την εξέταση βανιλλυλομανδελικο οξυ (VMA) οι παρακάτω τροφές θα πρέπει να αποφεύγονται από τον εξεταζόμενο 3 ημέρες πριν και κατά την διάρκεια της συλλογής του δείγματος: καφές, τσάι, μπανάνες, αβοκάντο, εσπεριδοειδή, κακάο, σοκολάτα, βανίλια και ξηροί καρποί. Φάρμακα που θα πρέπει να αποφεύγονται για το ίδιο χρονικό διάστημα διακόπτονται μόνο μετά από ιατρική συμβουλή.

Για την εξέταση κατεχολαμινών και μετανεφρινών οι παρακάτω τροφές θα πρέπει να αποφεύγονται από τον εξεταζόμενο 3 ημέρες πριν και κατά την διάρκεια της συλλογής του δείγματος: καφές, τσάι, μπανάνες, αβοκάντο, κακάο, σοκολάτα, βανίλια, ξηροί καρποί, οινοπνευματώδη και κάπνισμα. Φάρμακα που θα πρέπει να αποφεύγονται για το ίδιο χρονικό διάστημα διακόπτονται μόνο μετά από ιατρική συμβουλή.

Ο ασθενής πρέπει να συλλέξει το δείγμα απευθείας σε αποστειρωμένο δοχείο που του προμηθεύεται από  το εργαστήριο ή από το φαρμακείο.  Δείγμα που πάρθηκε από τη λεκάνη του αποχωρητηρίου είναι ακατάλληλο. Η μεταφορά του δείγματος στο εργαστήριο πρέπει να γίνει μέσα σε 2 ώρες χωρίς να τοποθετηθεί στο ψυγείο.

Τα πτύελα πρέπει να προέρχονται από βαθύ βήχα. Ο επαρκής βήχας καθιστά τον ασθενή ικανό να παράγει ικανό δείγμα πτυέλων. Ο ασθενής πρέπει να πάρει δύο βαθιές ανάσες και μετά από μία τρίτη να βήξει δυνατά. Το δείγμα πρέπει να τοποθετείται σε αποστειρομένο δοχείο που να έχει αποστειρωμένο πώμα. Προτιμούνται τα πρωινά δείγματα. Ποσότητα 1-3 κ.ε. είναι επαρκής. Βεβαιωθείτε ότι το δείγμα είναι πραγματικά από πτύελα και όχι από σίελο πριν να σταλεί στο εργαστήριο επειδή μπορεί να δώσει λάθος αποτελέσματα από την μη ανίχνευση του αληθινού παθογόνου. Η μεταφορά του δείγματος στο εργαστήριο πρέπει να γίνει μέσα σε 2 ώρες χωρίς να τοποθετηθεί στο ψυγείο.

Για καλλιέργεια σπέρματος: ο ασθενής μπορεί να συλλέξει το δείγμα απευθείας σε αποστειρωμένο δοχείο που  προμηθεύεται από  το εργαστήριο ή από το φαρμακείο..  Η συλλογή του δείγματος πρέπει να γίνει προσεκτικά με αυνανισμό ώστε να ληφθεί όλη η ποσότητα του σπέρματος. Πρέπει να έχει προηγηθεί καθαρισμός της περιοχής με σαπούνι και νερό ή καλύτερα ντους και στη συνέχεια καλό στέγνωμα της περιοχής με καθαρή σιδερωμένη πετσέτα. Ακολουθεί η διαδικασία της λήψης του δείγματος.

Για την εξέταση του  σπερμοδιαγράμματος: ισχύουν όλες οι παραπάνω οδηγίες και επιπλέον απαιτείται αυστηρά τήρηση αποχής 3 εώς 5 ημερών. Το δείγμα να μεταφερθεί στο εργαστήριο εντός μίας ώρας χωρίς να εκτεθεί σε ακραίες θερμοκρασίες Απαιτείται ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Διαβάστε περισσότερα στο Ανδρολογικό τμήμα-Σπερμοδιάγραμμα.

Η ασθενής θα πρέπει να έχει πλυθεί πολύ καλά τοπικά με άφθονο ζεστό νερό και σαπούνι από την προηγούμενη ημέρα και να μην έχει προηγηθεί σεξουαλική επαφή. Εάν η λήψη γίνει από τον Γυναικολόγο Ιατρό είναι απαραίτητο να μεταφέρθούν εγκαίρως τα δείγματα στο μικροβιολογικό εργαστήριο σε υλικό stuart και  σε σωληνάριο με φυσιολογικό ορό. Εάν έχει πάρει η ασθενής πρόσφατα αντιβίωση ή οποιαδήποτε άλλη μορφή θεραπείας θα πρέπει να ενημερώσει τον ιατρό.

Screenshot 1056

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με απεριόριστη εκτίμηση και πίστη στις δυνατότητες που ανοίγονται μέσα από συνεργασίες, καθώς και με τη συνδρομή ευαισθητοποιημένων ιδιωτικών και δημόσιων κοινωνικών φορέων είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία για την κάλυψη βασικών ιατρικών εξετάσεων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οικογένειες στη πόλη μας.

appointment appointment book blur 40568

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Δείτε όλα τα προνομιακά πακέτα εξετάσεων μας που αφορουν πολλες κατηγορίες εξετασεων .

ΒΑΣΙΚΟ CHECK UP

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ – ΣΑΚΧΑΡΟ – ΟΥΡΙΑ – ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ –  ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ – SGOT – SGPT

ΠΛΗΡΕΣ CHECK UP

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ – TKE  – ΣΑΚΧΑΡΟ – ΟΥΡΙΑ – ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ –  ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ –  ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ –  ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ – HDL – LDL – ΑΘΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΟΛΙΚΑ ΛΙΠΙΔΙΑ –   SGOT – SGPT – γ-GT –  ALP

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΣΙΔΗΡΟΣ – ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ

ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΣΙΔΗΡΟΣ – ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ – ΒΙΤΑΜΙΝΗ B12 – ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑΣ 

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ – HDL – LDL – ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ –  ΑΘΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΟΛΙΚΑ ΛΙΠΙΔΙΑ

ΠΛΗΡΗΣ ΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ – HDL – LDL – ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ – ΣΑΚΧΑΡΟ – SGOT – SGPT – ΑΠΟΛΙΠΟΠΡΩΤΕΙΝΗ Β – ΑΠΟΛΙΠΟΠΡΩΤΕΙΝΗ Α1 – Lp(a)

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ  ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ 

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ-ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ-HDL-LDL-SGOT- SGPT-CPK – eGFR

ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ 

TSH- T3 – FT4

ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

TSH – T3 – FT4 – ΑΝΤΙ-TG, ANTI-TPO

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ  

ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΦΩΣΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ- ALP – 25OHVitD3

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΓΕΝ.ΟΥΡΩΝ – ΣΑΚΧΑΡΟ – HbA1c(ΓΛΥΚΟΖΥΛΙΩΜΕΝΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ) – ΜΙΚΡΟΑΛΒΟΥΜΙΝΗ ΟΥΡΩΝ(ΠΡΏΤΑ ΠΡΩΙΝΆ ΟΥΡΑ)  – ΟΥΡΙΑ – ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ  – ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ – ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΟΛΙΚΗ – ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ – HDL – LDL

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ  

HbA1c (ΓΛΥΚΟΖΥΛΙΩΜΕΝΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ) – ΣΑΚΧΑΡΟ – ΟΥΡΙΑ – ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ – ΜΙΚΡΟΑΛΒΟΥΜΙΝΗ  ΟΥΡΩΝ(ΠΡΏΤΑ ΠΡΩΙΝΆ ΟΥΡΑ) – ΓΕΝ. ΟΥΡΩΝ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΣΑΚΧΑΡΟ  – ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ – ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ – HDL – LDL – ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ – ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΑΣ 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΓΕΝΙΚΗ  ΟΥΡΩΝ  –  ΟΥΡΙΑ – ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ – ΣΑΚΧΑΡΟ – ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΟΛΙΚΕΣ ΟΥΡΩΝ (ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ) – ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ- ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ ΟΥΡΩΝ – CRP ΠΟΣΟΤΙΚΗ  – eGFR

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΗΠΑΤΟΠΑΘΕΙΑΣ 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ – Τ.Κ.Ε – ΣΑΚΧΑΡΟ – SGOT – SGPT – γGT – ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΦΩΣΦΑΤΑΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ – ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ – ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΟΛΙΚΕΣ

 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2710224245.

ΠΛΗΡΗΣ ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ (20 ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ)

1. FV G1691A (Leiden);
2. FV H1299R (R2);
3. MTHFR C677T;
4. MTHFR A1298C;
5. Prothrombin G20210A;
6. ß-Fibrinogen -455 G>A;
7.Factor XIII V34L;
8. PAI-1 -675 4G/5G;
9. PAI-1 -844 G>A;
10. GPIIIa L33P (HPA-1);
11. ApoBR3500Q;
12. Apo E. C526T;
13. Apo E. T388C;
14. ACE I/D;
15. GPIa (C807T);
16. PAI-2 C1238G;
17.eNOS G298A;
18. EPCR A4600G (H3);
19. EPCR G4678C (H1);
20. LPA A5673G

ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ (13 ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ):

1. FV G1691A (Leiden);
2. FV H1299R (R2);
3. MTHFR C677T;
4. MTHFR A1298C;
5. Prothrombin G20210A;
6. ß-Fibrinogen -455 G>A;
7.Factor XIII V34L;
8. PAI-1 -675 4G/5G;
9. GPIIIa L33P (HPA-1);
10. ApoBR3500Q;
11. Apo E. (Ε2,Ε3,Ε4)
12. ACE I/D;
13. GPIa (C807T);
(ή οποιεσδήποτε από τις παραπάνω 20 μεταλλάξεις)

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΓΟΝΙΔΙΟΥ Ή ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΗΡΗ ΠΑΚΕΤΑ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 

ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ

 • ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ –ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ
 • PT-INR
 • APTT
 • ΙΝΩΔΟΓΟΝΟ
 • ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ C
 • ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ S
 • ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΙΝΗ III
 • ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ G20210A
 • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ C (APC-RESISTANCE ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ-V-LEIDEN)*
 • ANTIΠΗΚΤΙΚΟ ΛΥΚΟΥ (LA)
 • ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IGG
 • ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IGM
 • ANTIΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ Β2 ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΙΝΗΣ 1 IGG
 • ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ Β2 ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΙΝΗΣ 1 IGM

 

Επί παθολογικού APC-R θα εκτελείται χωρίς επιπλέον χρέωση η ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ METAΛΛΑΞΗΣ FV-LEIDEN R506Q

 

ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ

 • ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ –ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ
 • PT-INR
 • APTT
 • ΙΝΩΔΟΓΟΝΟ
 • ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ C
 • ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ S
 • ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΙΝΗΣ III
 • ΑΝΤΙΠΗΚΤΙΚΟ ΛΥΚΟΥ (LA)
 • ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IGG
 • ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IGM
 • ANTIΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ Β2 ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΙΝΗΣ 1 IGG
 • ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ Β2 ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΙΝΗΣ 1 IGM
 • ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΠΑΡΑΓOΝΤΑ V-LEIDEN R506Q
 • ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ G20210A
 • ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΟΚΥΣΤΕΪΝΗΣ MTHFR C677T
 • ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΟΚΥΣΤΕΪΝΗΣ MTHFR Α1298C

 

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ  ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΛΕΒΟΘΡΟΜΒΩΣΗΣ 

 • PROTEIN-S
 • PROTEIN-C
 • ANTITHROMBINE III
 • ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ G20210A
 • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ C (APC-RESISTANCE ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ-V-LEIDEN*)

Επί παθολογικού APC-R θα εκτελείται χώρις επιπλέον χρέωση η ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ METAΛΛΑΞΗΣ FV-LEIDEN R506Q

 

ΕΠΙΚΤΗΤΗ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ-ΑΝΤΙΦΩΣΦΟΛΙΠΙΔΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ 

 • ANTIΠΗΚΤΙΚΟ ΛΥΚΟΥ (LA)
 • ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IGG
 • ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IGM
 • ANTIΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ Β2 ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΙΝΗΣ Ι IGG
 • ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ Β2 ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΙΝΗΣ IGM

 

ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ ΣΕ ΚΥΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΧΕΙΑ

 • PROTEIN-S
 • PROTEIN-C
 • ANTITHROMBINE III
 • ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ G20210A
 • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ C (APC-RESISTANCE ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ-V-LEIDEN)*
 • ANTIΠΗΚΤΙΚΟ ΛΥΚΟΥ (LA)
 • ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IGG
 • ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IGM
 • ANTIΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ Β2 ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΙΝΗΣ Ι IGG
 • ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ Β2 ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΙΝΗΣ IGM

 

Επί παθολογικού APC-R θα εκτελείται χώρις επιπλέον χρέωση η ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ METAΛΛΑΞΗΣ FV-LEIDEN R506Q

ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ ΣΕ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ(COPs)  Ή ΣΕ ΑΓΩΓΗ ΟΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (HRT)

 • ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ –ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ
 • PT-INR
 • APTT
 • ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ C
 • ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ S
 • ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΙΝΗΣ III
 • ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ G20210A
 • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ C (APC-RESISTANCE ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ-V-LEIDEN*)

Επί παθολογικού APC-R θα εκτελείται χώρις επιπλέον χρέωση η ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ METAΛΛΑΞΗΣ FV-LEIDEN R506Q

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ – RHESUS

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗΣ

ΣΑΚΧΑΡΟ – ΟΥΡΙΑ – ΣΙΔΗΡΟΣ – ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ (HBsAg)

ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ  C (Anti-HCV)

RPR (ΣΥΦΙΛΗ)

ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ HIV 1 & 2

ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IgG & IgM ΕΝΑΝΤΙ ΕΡΥΘΡΑΣ

ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IgG & IgM ΕΝΑΝΤΙ ΚΥΤΤΑΡΟΜΕΓΑΛΟΙΟΥ

ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ IgG & IgM ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ  ΕΝΑΝΤΙ ΛΙΣΤΕΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ

 

*Προτείνεται επιπρόσθετα έλεγχος για ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ

 

ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ

Α. Ανίχνευση Μετάλλαξης F508del Κυστικής Ίνωσης(CFTR)

Β. Ανίχνευση Στοχευμένων 139 Μεταλλάξεων (84,4%)

Γ. Αλληλούχιση DNA του γονιδίου CFTR(με ΝGS)  (99,6%)

ΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

– Ηπατίτιδα C (HCV)

– HIV Ι&ΙΙ

– Αυστραλιανό Αντιγόνο (HbsAg)

– Ορολογικός έλεγχος για Σύφιλη (RPR)

 

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ, ΟΥΡΗΘΡΙΚΟΥ, ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

– Αερόβια & αναερόβια καλλιέργεια, Άμεση μικροσκοπική για μύκητες, τριχομονάδες, neisser, κόκκους

– Έλεγχος για Ureaplasma urealyticum & Mycoplasma hominis, Έλεγχος τραχηλικού επιχρίσματος (όχι σε κυήσεις) ή ουρηθρικού επιχρίσματος για Chlamydia trachomatis

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ 1 

ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΦΩΣΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ- ALP – 25OHVitD3

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ 2 
ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΦΩΣΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ – ALP —  ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ – ΦΩΣΦΟΡΟΣ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ – 25 OH-VitD3

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ 3 
ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΦΩΣΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ – ALP —  ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ – ΦΩΣΦΟΡΟΣ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ – 25 OH-VitD3 — PTH – TSH

ΕΛΕΓΧΟΣ  ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΜΕ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ 

ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΦΩΣΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ – ALP —  ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ – ΦΩΣΦΟΡΟΣ ΟΥΡΩΝ 24ΩΡΟΥ – 25 OH-VitD3 — PTH – TSH

ΟΣΤΙΚΗ ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΦΩΣΦΑΤΑΣΗ (ΒΑΡ) – (δείκτης οστικής παραγωγής)

ΟΣΤΕΟΚΑΛΣΙΝΗ – (δείκτης οστικής παραγωγής)

ΥΔΡΟΞΥΠΡΟΛΙΝΗ  ΟΥΡΩΝ 24h (OHP) –  (αντανακλά την ταχύτητα καταβολισμού του κολλαγόνου)

ΔΕΟΞΥΠΥΡΙΔΙΝΟΛΙΝΗ ΟΥΡΩΝ (DPD)- (δείκτης οστικής απορρόφησης)

ΑΜΙΝΟΤΕΛΟΠΕΠΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΤΥΠΟΥ 1 (ΝΤΧ) – (δείκτης οστικής απορρόφησης)

ΦΛΕΓΜΟΝΟΔΗΣ ΝΟΣΟΣ  Ή ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ 

Καλπροτεκτίνη κοπράνων

My Post 2021 07 18T143640.457

ΚΑΤ ‘ΟΙΚΟΝ

Αναλαμβάνουμε καθημερινά αιμοληψίες στο χώρο σας χωρίς επιβάρυνση για άτομα με δυσκολία  μετακίνησης. Στις περιπτώσεις αυτές η αιμοληψία γίνεται ΔΩΡΕΑΝ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση υπάρχει δυνατότητα κατ΄οίκον αιμοληψίας στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης με συμβολική χρέωση.

Είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουμε και πιο απομακρυσμένες περιοχές του νομού Αρκαδίας με  προσυνεννόηση 1-2 ημερών.

Τα επείγοντα περιστατικά αξιολογούνται και εξυπηρετούνται με προτεραιότητα.

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 2710224245 για  περισσότερες πληροφορίες.