Καρκίνος Παχέος Εντέρου – Πρωίμη Διάγνωση

Καρκίνος Παχέος Εντέρου

Σύμφωνα με την Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρία ( Φεβρουάριος 2013 ) αλλά και την Αμερικάνικη Αντικαρκινική εταιρία προτείνονται οι ακόλουθες ενέργειες:

Έναρξη στο 50ο έτος ηλικίας και για τα δύο φύλα και συνέχιση μέχρι το 75ο έτος με:

α.  Κολονοσκόπηση που είναι και η προτιμώμενη μέθοδος ( επανάληψη ανά 10ετία )

β. Ορθοσιγμοειδοσκόπηση (επανάληψη ανά 5ετία )

γ. Αξονική κολονοσκόπηση

Καρκίνος Παχέος Εντέρου – Η συμβολή του εργαστηρίου είναι σημαντική γιατί συμπεριλαμβάνονται ανώδυνες εξετάσεις ρουτίνας και χαμηλού κόστους.

  • ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ μπορεί να δείξει μια χρόνια λανθάνουσα απώλεια αίματος από την αιμορραγία του ορθού με την μορφή της υπόχρωμης μικροκυτταρικής αναιμίας.
  • Καρκινικοί δείκτες CEA και CA 19-9 ανευρίσκονται αυξημένοι στους περισσότερους ασθενείς με καρκίνο του εντέρου και χρησιμοποιούνται τόσο στην διάγνωση όσο και την παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου.
  • Δοκιμασία ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα. ( Hem occult test/ FOBT Fecal Occult Blood Test/ Δοκιμασία Mayer). Η δοκιμασία αυτή ανιχνεύει την ύπαρξη αόρατης ποσότητα αίματος στα κόπρανα. Εάν είναι θετική, θέτει την υποψία της νόσου και επιβάλλεται περαιτέρω έλεγχος. Η  κλινική ευαισθησία της FOBT αυξάνεται από 30% για μια μόνο δοκιμή σε 90% για τις τρεις δοκιμές.
  • Μετά τα 50 συστήνεται επανάληψη ανά έτος.

Ενημερωθείτε σχετικά με τους καρκινικούς δείκτες 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεομάρτυρος Δημητρίου 1,
Tρίπολη

info@medanalysis.gr

2710 224245

SOCIAL