Καρκίνος του Προστάτη – ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ PSA

Καρκίνος του Προστάτη

Παγκόσμια Ημέρα αφύπνισης κατά του καρκίνου του προστάτη!

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει από τον καρκίνο του προστάτη.

Το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ MEDANALYSIS προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχο του προστάτη, για άνδρες 50 – 70  ετών.

Η ενέργεια υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15 Σεπτεμβρίου)  και απευθύνεται σε άνδρες ηλικίας 50-70 ετών, στους οποίους δίδεται η δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση μέτρησης του Ολικού Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA)

Από τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου, έως και την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου,  κατόπιν ραντεβού.

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2710-224245.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ του ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ο προστάτης είναι ένας από τους σημαντικότερους αδένες στον οργανισμό των ανδρών. Βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και έχει σχήμα και μέγεθος κάστανου.

Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός διότι:

Α> Βοηθά στην καλή λειτουργία της κύστης κατά την ούρηση

Β> Βοηθά στη διαδικασία της γονιμοποίησης ( παράγει το προστατικό υγρό το οποίο βοηθά στη μεταφορά και βιωσιμότητα των σπερματοζωαρίων μετά την εκσπερμάτιση).

Ο Καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως στις μεγάλες ηλικίες και είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες των δυτικών κοινωνιών ενώ αποτελεί τη δεύτερη μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο.

Περίπου 20% των ανδρών θα προσβληθούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους αλλά μόνο το 1% του ανδρικού πληθυσμού παγκοσμίως θα πεθάνει από καρκίνο του προστάτη.

Στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας αντιστοιχεί στο 13% του συνόλου των καρκίνων.

Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με προληπτικές εξετάσεις (screening tests) και συγκεκριμένα με τη μέτρηση του Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) παράλληλα με δακτυλική εξέταση.

Με μία απλή εξέταση αίματος μπορεί να προσδιορισθεί το PSA, μία ουσία η οποία παράγεται φυσιολογικά από τον προστάτη και βοηθάει στη ρευστοποίηση του σπέρματος. Το PSA είναι φυσιολογικό να εισέρχεται σε μικροποσότητες στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν όμως βρεθούν στην εξέταση αίματος επίπεδα υψηλότερα του φυσιολογικού, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη προστατίτιδας, καλοήθους υπερπλασίας ή καρκίνου του προστάτη. Κακοήθεις όγκοι του προστάτη προκαλούν συνήθως μεγαλύτερη αύξηση της τιμής του PSA απ’ ότι η καλοήθη υπερπλασία.

Προσοχή όμως!!! Το PSA είναι ειδικό για τον προστάτη και όχι ειδικό για τον καρκίνο του προστάτη. Υψηλές τιμές PSA είναι ενδεικτικές και όχι αποδεικτικές της νόσου καθώς μπορεί να σχετίζονται με άλλες παθολογικές καταστάσεις του προστάτη όπως αναφέρθηκε. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα, λοιπόν, πρέπει να συνεκτιμάται αποκλειστικά από τον Ουρολόγο σας.

Σήμερα υπάρχουν θεραπείες αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της νόσου όταν εντοπίζεται σε πρώιμα στάδια. Η αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών έχει επιφέρει μείωση της θνητότητας από τη νόσο κατά 40%!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεομάρτυρος Δημητρίου 1,
Tρίπολη

info@medanalysis.gr

2710 224245

SOCIAL